Vissza a főoldalra www.quilting.hu    
         
    Vissza, quilting galéria    
előző quilt       következő quilt
 
A fej
 
A tes
 
A dob
 
A háttér
 
Realisztikus portré: A kész kép
 
 
 
 
 


Zoom!

Életkép

Azt hiszem, hívhatnám az egyik főművemnek is, egyenlőre.

Ez a quilt a 3. portrém.

Pontosan ugyanazzal a technikával készült, mint az előző kettő kép. Így ezt most nem írom le mégegyszer.

Így utólag már könnyű okosnak lenni, de mikor készítettem még én sem tudtam biztosan mi is lesz a végeredmény. Az első képen az a stádium látható, mikor kialakult a feje. Talán a legizgalmasabb és legmeghatározóbb része a képnek. Kicsit látszanak a vonalak a feje mellett, ezeket kellett a különböző anyagokkal 'kitölteni'. Hát elég kesze-kuszának tűnnek, de sikerült. Szép lassan, -estéről estére- kezdett kialakulni a gyermek teste, majd a dob is. Mivel ez a quilt is egy fotóról készült, adódott egy kis probléma. A gyermek keze mozgásban volt, tehát egy elmosódott folt látszott csak. Adott volt a feladat keresni egy kb. ekkora gyermeket, ill. kezet, ami alapján ki tudtam egészíteni a képet. Szerintem elég jól sikerült.

A háttér azért volt kicsit bonyolult, mert viszonylag nagy darabokból kellett dolgozni. Hát igen, az is gond, ha túl kicsi,de az is, ha túl nagy!

Azután MÁR CSAK a tűzések maradtak, amivel ismét elment jó pár nap. A kép kb. 2 hónap alatt készült el. Megjegyzem, én csak hobbiként foglalkozom a foltvarrással, tehát csak az estéimből tudtam erre áldozni.

Kíváncsi vagyok a véleményedre, szerinted:
TökéletesNagyon jóEgynek jóFelejthető
Szavazat állása: Átlagérték: 4.91176470588 Szavazatok száma: 34