Quilt, patchwork techniques Zsuzska oldala: foltvarró technikák
Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy bemutassunk néhány technikát képekkel illusztrálva. Szeretnénk néhány praktikus tippet is megosztani mindenkivel, abban a reményben , hogy hasznát tudjátok venni az általunk összegyűjtött információknak.

Zsuzska főoldalára: www.quilting.hu
Matekóra foltvarróknak Matekóra
Blending photos width fabrics Blending photos width fabrics
textil tál készítése textiltál készítése
textil képeslap készítése textiltál készítése
Lone Star gyorstechnika Lone Star gyorstechnika
Strips in Curves Strips in Curves
  ÚJ: Lone Strips in Curves technikaÚJ: Strips in Curves technika

Strips in Curves

 
 

Azt mondják, "A változatosság gyönyörködtet.." Hát valahogy így vagyok én is a színekkel, formákkal. Minél több, minél válatozatosabb, annál izgalmasabb. Ezért tetszett meg a Louisa L.Smith könyve és ebben a technikában rejlő lehetőségek.

    Tovább...

 
     
 

Lone Star gyorstechnikával

 
 

Már egy ideje foglalkoztatott a dolog, hogyan tudnék ilyen csillag quiltet varrni, de egyszerűen és gyorsan. Kizárt dolog, hogy egyesével varrjam össze a rombuszokat......majd egyszer csak a neten megtaláltam a megoldást.

 
     
 

Quilt matek

 
 

Itt megtalálható néhány olyan hasznos képlet, aminek a segítségével kiszámíthatjuk a kívánt blokkok, elemek méreteit. Ennek használata olykor igen sok hulladéktól menthet meg bennünket. Nem olyan bonyolult, próbáljátok ki bátran !!

Segítünk a különböző mértékegységek átváltásaban is.

Találhatsz itt néhány táblázatot a különböző quiltek, ágytakararók méreteiről. Természetesen ezek csak tájékoztató jellegűek, hiszen "ahány ház, annyi szokás"!

 
     
 

Fotók a quilteken

 
 
Egy olyan technikával szeretnék megismertetni mindenkit, ami úgy gondolom, még nem olyan ismert kishazánkban. Miután érdekel a számítástechnika is, azt gondoltam miért ne lehetne kombinálni a foltvarrással. Lehet, íme....
 
     
 

Textiltál készítése

 
 
A foltvarrásban az a szép, hogy rengeteg féle technikát alkalmaz. Ez is egy a sok közül, amit már kipróbáltam és itt szeretném megosztani mindenkivel a tapasztalataimat.
 
     

Textil képeslap készítése

Hozzám is elért a legújabb "játék": a textil képeslap készítése. Kíválóan alkalmas arra, hogy egy-egy nagyobb munka után elengedjük a fantáziánkat és az apró maradékokat felhasználva szebbnél szebb képeket alkossunk.

Nincsen korlátok, bármilyen technikával bármilyen anyagokból alkothatunk kicsi művészi képeslapot. Érdemes kipróbálni! Aki ilyent kap ajándékba tőlünk, biztosan nem fogja a fiókba tenni.....

 
 
Tipp!
 
 

Egy jó tanács mindenkinek! Gyakran előfordul, hogy az elkészült foltmunkánkat valakinek ajándékba adjuk, mely aztán az idő múlásával a feledés homályába merül. Hogy ezt elkerüljük, dokumentáljuk quiltjeinket!

itt letölthető PDF formátumban egy "űrlap", mely a legfontosabb adatokat tartalmazza.

Elhatároztam, hogy ettől az évtől kezdve én is kitöltök mindenegyes remekművemről egy ilyet. Bármikor szükséges lehet róla egy-egy adat, (pl. hogy ki lett a boldog tulajdonosa kemény munkánknak, stb...) s így utána tudunk nézni.

 
     
  Ha bárkinek építő jellegű véleménye vagy észrevétele van ezekkel a témákkal vagy a honlappal kapcsolatban , bátran írja meg nekünk, szívesen veszzük.